Over Edith

ZIS Studio is de eenvrouwszaak van ruimtelijk ontwerper Edith Verhoeven.
Haar liefde voor ruimtelijke vormen ontstond tijdens haar opleiding aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, toen ze voor het eerst een kop en schotel tekende. In haar ontwerp sneed ze zowel het kopje als de schotel aan de bovenkant schuin af, zodat er steeds een ander lijnenspel ontstond wanneer ze het kopje draaide. Ze raakte gefascineerd door het spelen met vorm, licht en perspectief enerzijds en functionaliteit anderzijds. Edith wordt nog altijd blij van ontwerpen waarbij al deze componenten in balans zijn.


Vrijheid en afwisseling

Na haar studie werkte Edith een aantal jaar als ruimtelijk ontwerper voor verschillende bureaus. Toen ze haar eerste stand ontwierp, wist ze meteen: dit is mijn ding. In 2012 zette ze de stap naar zelfstandigheid, een keuze die past bij haar autonome karakter. Ze geniet van de steeds wisselende samen-werkingen, het uitwisselen van ideeën en de vrijheid om binnen de kaders tóch net buiten de lijntjes te kleuren.


Fotografie en jeugdig enthousiasme

Edith is tevens afgestudeerd als fotograaf (www.edithverhoeven.nl), een vak dat ze tot haar plezier regelmatig combineert met haar werk als ruimtelijk vormgever. Ook in haar foto’s speelt ze graag met licht en perspectief. Daarnaast is ze moeder van een 17-jarige tweeling, die eveneens vol overgave tekent en ontwerpt. Ook thuis wordt haar creativiteit dus voortdurend gevoed.